NYHEDSBREV: Vigtig information om tidsregistrering

I dette nyhedsbrev samler vi op på, hvorledes situationen er med hensyn til tidsregistreringen, der blev indført 01.07.2024 for vores medlemsgruppe.

Yderligere har vi valgt en fællesnyhed, hvor du kan læse om, hvilke muligheder du eventuelt har via de forskellige ordninger i forbindelse med kritisk sygdom..

Med venlig hilsen
Preben Sørensen
Formand for Landsklubben for Ejendomsinspektører




Vigtig information om tidsregistrering

Inspektørerne

Generelt
Den 01.07. blev det lovpligtigt for arbejdsgivere at give deres medarbejdere mulighed for at registrere deres arbejdstid.

I den forbindelse udsendte vi et nyhedsbrev, hvor mange forskellige nuancer af det nye tiltag blev belyst/beskrevet.

Her vil vi sætte fokus på de to ordninger, som vi vurderer som centrale inden for vort arbejdsområde.

Selvtilrettelægger
Vurderer og meddeler din arbejdsgiver, at du er selvtilrettelægger – det vil sige, at du selv tilrettelægger din arbejdstid inden for overenskomstens regler (løngruppe 2) – og dermed ikke skal registrere din arbejdstid, så er der tale om en ny ’ansættelsessituation’.

Derfor skal der udarbejdes et tillæg til ansættelsesaftalen, hvor det fremgår, at du er selvtilrettelægger, og der henvises til de paragraffer i arbejdstidsdirektivet og hviletidsbekendtgørelsen, der dispenseres fra.

IKKE selvtilrettelæggere
Vurderer din arbejdsgiver, at du ikke er selvtilrettelægger og derfor skal registrere din arbejdstid, skal der ikke udarbejdes et tillæg til ansættelsesaftalen, dette gælder også for ansatte under løngruppe 2 uden højeste arbejdstid.

Dette betyder, at du som hidtil skal overholde arbejdstidsdirektivet og hviletidsbekendtgørelsen.

Af bekendtgørelsen fremgår følgende:
§3; arbejdstiden skal tilrettelægges således, at den ansatte får en hvileperiode på mindst 11 sammenhængende timer inden for hver periode på 24 timer.

§4; inden for hver periode på 7 døgn skal den ansatte have et ugentligt fridøgn, der skal ligge i umiddelbar tilslutning til en daglig hvileperiode.

Vi er bekendt med, at mange medlemmer ser stort på §3, men husk, det er en regel, der er indført for at tilgodese/beskytte medarbejderne, og derfor bør den følges.

Er du i tvivl, har spørgsmål eller andet, så kontakt din fagforening mail pslund13@outlook.dk eller tlf. 4497 9315.


Se om du kan få penge ved kritisk sygdom

Hvis du får en alvorlig sygdom, kan du have ret til en sum penge fra din arbejdsmarkedsforsikring, som er en del af din arbejdsmarkedspension.

Disse sygdomme er dækket


Hjælp os med at holde dine kontaktinformationer opdaterede

Som din fagforening ønsker vi at give dig den bedst mulige service og information.

Derfor har vi brug for at kende din arbejdsplads og dit telefonnummer. Har vi det rigtige telefonnummer registreret på dig?

Vi vil også altid gerne vide, hvor du arbejder.

Hvis de viste oplysninger ikke er korrekte, eller hvis du skifter mailadresse, telefonnummer eller arbejdsplads på et senere tidspunkt, kan du altid ændre det på Min Side (login med MitID), så får vi helt automatisk informationerne.

Ret mine oplysninger (MitID)


Ansvarshavende for nyheder fra Serviceforbundet:
Susanne Fasting, Kommunikationschef

 

<-- Tilbage